Contemporary Residence

DOVER HEIGHTS

After finding their ideal house in the Sydney’s Dover Heights, a busy professional couple engaged The Collected Co to transform it into their dream home.

The client’s desire was for a modern, luxurious and light filled space with a sophisticated resort feel that reflected the beachside location. Avoiding the cliché beach style, we took inspiration instead from boutique hotels, and in doing so, also took comfort to the next level which was of upmost importance to the owners.

 

The original home had a heavy, dark and masculine feel to it, so we acted to lighten the scheme both visually through the calm colour palette, and aesthetically via introducing delicate clean lines and detailing.

Substantial spatial redesign was required, with a purpose considered layout befitting the client’s lifestyle and love of entertaining. Custom bespoke elements were used throughout, forming the basis for the design.

 

Zoned areas were created within the open-plan layout to bring a sense of purpose and increased function to the spaces. The creation of a resort style master suite exemplifies the luxurious appeal of the home, while the client’s love of colour is incorporated with restraint within the interior accents. Introducing pattern and texture throughout the home provides harmonizing visual links.

 

Completely custom tailored for their lifestyle, this home fulfills many requirements - entertaining family and friends, providing an oasis of calm and comfort, an inspiring office space, and accommodating their beloved Dachshunds Daisy and Dixie.

The result is a welcoming and luxurious home that works for our clients on all levels.

"Now that we have moved in to our beautiful new home, we wanted to personally thank you Allison for all your dedicated hard work in getting our project to its beautiful conclusion.  Whilst any project has many twists and turns, we honestly could not have achieved the result with out you.  Thank you for Liaising with our builder in your calm and professional manner for which he gave you a big wrap for.  You pushed us where we needed to be pushed to challenge our own design aesthetic, but also kept within our original dream of our home.  Your attention to detail was beyond - when can we start a new project!"

 

Penny - Client

 | Photography by Maree Homer Photography |